torsdag 10. oktober 2013

Bachelor om ikt…


En bachelor om ikt… Er det en for lettvint løsning? Kan jeg benytte de teoribøkene vi har i faget Læring med digitale medier? Hva kan problemstillingen være? Har lyst til å lære litt om hvordan en kan benytte ikt i læring, men også finne litt ut om hvordan IKT faktisk benyttes i skolene nå. Er det noe annet innen temaet som kan være interessant å forske på?

4 kommentarer:

  1. Synes absolutt ikke det er en for lettvint løsning. Har selv skrevet bachelor om bruk av IKT i læringsarbeid. Mitt fokus var på hvordan bruk av digitale spill i matematikkfaget kan være et bidrag til å skape variasjon, og dermed mer motivasjon for læring. Her brukte jeg blant annet boka Smart læring av Krokan som vi har på pensumlista. Utfordringen var å finne relevant forskning om tema spillbasert læring. Lite norsk forskning, men IKT-senteret har endel om dette (feks monitor undersøkelsene). Også endel utenlandsk forskning å vise til. Hovedsaken er at man er interessert i tema. Det var i hvert fall jeg, og det gikk jo også veldig bra med oppgaven. Hvis du brenner for IKT i skolen, så er min anbefaling at du går for dette tema når du skal gå i gang med bachelor :)

    SvarSlett
  2. Det er ganske lurt å skrive om noe som en syns er spennende å forske på... Ellers blir bare oppgaven bare pes! Å skrive om IKT virker spennende. Hva med å vinkle det inn på noe om sosiale medier? Det er i allefall noe som er i "vinden" for tiden. Tips: les siste nummer av Bedre skole :-)

    SvarSlett
  3. Hvis du har interesse for IKT så syns jeg absolutt at det vil være en god ide å skrive bacheloroppgave innenfor området. Som Merethe sier så bør temaet og oppgaven motivere deg for å unngå at det føles som et tiltak å undersøke, forske og skrive. For at en bacheloroppgave skal bli god må den ha et konkret forskningsområde, og en tydelig og avgrenset problemstilling. Forslag til forskningsområde når det gjelder området "IKT i skolen" vil f. eks være å undersøke hvordan et bestemt program (f eks photostory) vil kunne fungere for å sørge for elevenes læring (eventuelt motivasjon).

    SvarSlett
  4. Er helt enig i dette Siv, for hvis dette er noe du ønsker å forske videre på, har du muligheten nå. Ang.dette med pensum: Slå to fluer i en smekk :D

    SvarSlett